TULEVAT
ESIINTYMISET

Ilmajoen musiikkijuhlat
La 9.6.2018 klo 20

Don Carlos
Aleksanterin teatteri
Esitykset 12.-21.10.2018

Helsingin filharmoninen kuoro (HFK) on pääkaupunkiseudulla toimiva suurkuoro. Kuoron edeltäjiä olivat valtakunnallinen Suomen filharmoninen kuoro ja 1970-1990-luvuilla toiminut Savonlinnan oopperajuhlakuoro. Itse tuottamiensa konserttien ohella HFK pyrkii yhteistyöhön orkesterien ja musiikki-instituutioiden kanssa. HFK:n laulajat ovat musiikin opiskelijoita, ammattimuusikoita tai kokeneita kuoroharrastajia.

HFK on esittänyt Leos Janacekin oopperan Kuolleesta talosta visualisoituna konserttiversiona Tukholmassa (RSO & Esa-Pekka Salonen), Tippettin A Child of Our Time (Tapiola Sinfonietta) sekä Armas Järnefeltin Isänmaan kasvot – oratorio (HKO). Helmikuussa 2011 HFK säesti yhdessä RSO:n kanssa maailmankuulua bassobaritoni Bryn Terfeliä hänen Suomen-konsertissaan Finlandia-talolla. Toukokuussa 2012 HFK esiintyi Kansallisoopperassa Tero Saarisen Les noces -baletissa, musiikkina Stravinskyn Les noces ja kapellimestarinaan Mikko Franck. Joulukuussa 2013 HFK esiintyi Pori Sinfoniettan, Jan Söderblomin ja Barbara Hendricksin kanssa Porissa, Turussa sekä Helsingissä. Keväällä 2015 HFK:n mieskuoro oli mukana Kansallisoopperan Sibeliuksen Kullervo-teoksessa. Saman vuoden toukokuussa kuoro esiintyi Expo Rosessa Grassessa, Ranskassa.

Omana tuotantonaan HFK on viime vuosina tehnyt mm. Orffin Carmina buranan, Schnittken ja Verdin Requiemit ja Rahmaninovin Vigilian sekä tuottanut lukuisia a cappella-konsertteja. Kuoron taiteellisena johtajana aloitti syksyllä 2016 Jonas Rannila. Aikaisemmin taiteellisena johtajana ovat toimineet Hannu Norjanen (2007-2012) ja Dani Juris (2012-2016).

TILAA MEIDÄT
LAULAMAAN!

Pikkujouluihin, syntymä-päiväjuhlille, häihin...

Esiinnymme erilaisilla kokoon- panoilla kvartetista koko kuoroon. Meiltä taittuu niin popahtava kuin klassisempikin ohjelmisto.

Lue lisää

HFK esiintyi Tero Saarisen teoksessa Mariage

© 2014 Helsingin filharmoninen kuoro