TULEVAT
ESIINTYMISET

C. Orff: Carmina Burana /
L. Bernsterin: Chichester Psalms

pe 27.4. klo 19
Temppeliaukion kirkko
la 28.4. klo 17
Tapiolan kirkko

Jonas Rannila, taiteellinen johtaja

Jonas Rannila (s. 1989) toimii Helsingin filharmonisen kuoron ja mieskuoro Manifestumin taiteellisena johtajana sekä Akateemisen laulun ja Ylioppilaskunnan soittajien varajohtajana. Rannila viimeistelee kuoronjohdon opintojaan Taide-yliopiston Sibelius-Akatemiassa ja on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigin ”Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn-Bartholdy” -musiikkikorkeakoulussa.

Rannila on kysytty kapellimestari eri konsertti- ja oopperatuotannoissa. Kuluvana vuonna Rannila johtaa mm. Mozartin Don Giovannin ja Straussin Ariadne auf Naxos -oopperat Aleksanterin teatterissa sekä Puccinin Le Villi -oopperan Konservatorion konserttisalissa. Rannila on toiminut kapellimestarina muun muassa Helsingin juhlaviikkojen, Oulun juhlaviikkojen, Musica Nova -festivaalin ja SibaFestin tuotannoissa.

Rannilalla on laaja kokemus oopperan eri työtehtävissä. Hän työskentelee Savonlinnan oopperajuhlilla mm. apulaiskapellimestarina ja kuiskaajana, Tampereen oopperassa musiikkijärjestäjänä ja apulaiskapellimestarina ja on työskennellyt Suomen kansallisooppeerassa kuoromestarin sijaisena keväällä 2015 sekä Opera Cava -festivaalilla (2005-08) ja Opera Pienon produktioissa (2005-10). Rannila johti kamarikuoro Kampin Laulua vuonna 2011 sekä toimi Cantores Minores -musiikkiopistossa CM Vokaaliyhtyeen johtajana vuosina 2007-12.

Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. prof. Roland Börger, prof. Leif Segerstam, GMD Florian Ludwig sekä prof. Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut mm. prof. Matti Hyökin, prof. Nils Schwekendiekin sekä Erik-Olof Söderströmin johdolla. Laaja-alaista musiikinopiskelua ovat tukeneet myös pianon, oboen ja alttoviulun soitto. Klassista laulua Rannila opiskelee Sibelius-Akatemiassa Hannu Niemelän opissa.

Syksyllä 2014 Rannila tutki Suomen Rooman kulttuuri-instituutti Villa Lantessa romantiikan ajan Italialaista oopperaa. Richard Wagner-kulttuuriyhdistys valitsi Rannilan vuoden 2012 Bayreuth-stipendiaatikseen. Mm. Pro Musica -säätiö sekä Salzburgin musiikkijuhlien ystävät Suomessa ry. ovat tukeneet Rannilan taiteellista toimintaa.

Rannila aloitti Helsingin filharmonisen kuoron taiteellisena johtajana elokuussa 2016. Ensimmäisenä toimintakautena Rannila johti mm. kuoron joulukosenrtit sekä Verdin Requiemin esitykset maaliskuussa 2017.

TILAA MEIDÄT
LAULAMAAN!

Pikkujouluihin, syntymä-päiväjuhlille, häihin...

Esiinnymme erilaisilla kokoon- panoilla kvartetista koko kuoroon. Meiltä taittuu niin popahtava kuin klassisempikin ohjelmisto.

Lue lisää

HFK esiintyi Tero Saarisen teoksessa Mariage

© 2014 Helsingin filharmoninen kuoro